Curiositats

divendres, 27 de maig del 2016

FASE 2 PROJECTE CURTMETRATGE

4.STORYBOARD: desenvolupament ordenat de la història i moment del dia, també acompanyat d'imatges:

A continuació exposarem de manera ordenada i clara uns dibuixos i unes breus explicacions de les passes que seguirem per a realitzar el curtmetratge i per així entendre millor el missatge que volem transmetre.


Cal dir que són els plans i llocs generals, tal vegada durant el rodatge del curtmetratge, apareixeran més plans i més llocs, però els que s'exposaran a continuació, són els principals.

Abans de començar hem d'aclarir, que a les vinyetes on es troba un "= i un número" vol dir que l'acció que es durà a terme a n'aquell temps, ja ha estat dibuixada abans i per tant es repeteix l'acció.





1: Els dos personatges es desperten a les 7:00h del matí per anar a l'institut.
2: Desprès de despertar-se, van a berenar.
3: Agafen el bus per partir cap a l'institut.
4: Es mostra el rellotge a les 7:50, hora que els personatges entren a l'insitut.


5: Es veu un pla general de l'institut perquè la gent que es disposi a mirar el curtmetratge s'identifiqui del lloc en el qual ocorren els fets.
6: La professora que explica. (les classes)
7:Es veu una escena en la qual els personatges treballen dins classe.
8: Torna a aparèixer un pla detall del rellotge que marca l'hora de sortida.
9: Es veu com arriba l'autobús.
10: Els personatges dinen cadascú a casa seva.


11: En acabar de dinar, seguidament, es disposen a treballar, a fer tota la feina encarregada pels professors.
12: Quan el rellotge marca les 22:00h....
13: Els personatges van a dutxar-se
14: Sopen


15: Per acabar el dia, van a dormir.
17: Aquí ja han arribat els dies d'estiu, i això és molt rellevant, ja que ens podem fixar en que el rellotge marca les 10:00h de la matinada, cosa que durant tota l'època de l'hivern cada dia s'aixecava a les 7:00h
18: Barenar
19: Disfrutar d'un dia de platja
20: Prendre el sol

21: Menjar un gelat
22: Mirar la televisió
23: Es veu un pla detall del rellotge
24, 25 i 26: Ocorre el mateix que les vinyetes assenyalades.


28: Barenar
29: anar amb bicicleta


31: Passetj per la montanya
33: Sopar de pizza

5.MATERIAL RODATGE: quin material es necessitarà per al rodatge de les imatges:

Per a realitzar el curtmetratge serà fonamental tenir a mà certes coses que ens ajudaran a que els videos quedin millor; uns d'ells són


  • Per una banda necessitarem fer ús de les càmeres dels telèfons mòbils, i en segons quines escenes, una càmera de fotos més "bona" perquè així les escenes quedin amb més bona qualitat.
  • Per altra banda, referent al tema del vestuari, haurem de disposar de dos tipus de vestuari, per una banda, pels dies d'hivern, necessitarem roba abrigada (desuadores, abrics, calsons llargs, botes, deportives, etc) i desprès pels dies d'estiu, necessitarem roba més lleugera (calsons curts, camisetes de màniga curta, banyadors pels dies que anam a la piscina, xancles, etc.) 
  • Per acabar, necessitarem disposar d'una bicicleta, d'una piscina, d'una sombrilla, entre altres coses secundaris que faran molt més fàcil la gravació d'aquest curtmetratge.
6.MATERIAL MUNTATGE: quin material es necessitar`per al muntatge de les imatges:

Durant tot el curs, per a realitzar les activitats que hem anat fent referent a muntatge de vídeos, hem empleat, el "Movie Maker" que és un programa que ja des de abans de començar el curs, les dues havíem empleat i ens havíen ensenyat el seu funcionament. I a aquest cas, disposarem d'ell un altre pic, ja que sempre ens ha anat bé i ens ha resultat més fàcil que d'altres editadors de vídeo.


dimarts, 17 de maig del 2016

FASE 1 PROJECTE CURTMETRATGE

El projecte consisteix en la redacció i plasmació de la idea a desenvolupar al curtmetratge. 

Consta de les següents parts:

1. SINOPSI: descripció de la història a contar

El nostre projecte consistirà en plasmar quatre dies del nostre propi dia a dia, dos dels quals representaran l'hivern i uns altres dos que ens mostraran dos dies d'estiu de les protagonistes.

En els dos dies d'hivern mostrarem les dues realitats de la vida de l'estudiant, el despertar, les hores dures de l'institut i totes les següents dedicades al treball, els nirvis i l'ànsia de treure el curs amb satisfacció. Aquests dies els plasmarem al curtmetratge de manera lenta ja que així voldrem representar que aquests dies se'ns fan molt durs i molt llargs.

Per altra banda, trobam els dies d'estiu, que representen l'alegria i els dies més alegres i divertits on podrem veure com les protagonistes realitzen diverses activitats així sortint de la monotonia de l'hivern i dels tristos dies tancats a casa. Veurem realitzar activitats com anar amb bicicleta, anar a la piscina, menjar gelat, entre d'altres. Així com els dies s'hivern es plasmaran al curtmetratge de manera lenta, aques cop, es plasmaran de manera rápida, així podrem introduir al curtmetratge moltes més activitats i entreteir a l'espectador.

2.  PERSONATGES: definició del perfil dels personatges que apareixen a la història. Acompanyat per una imatge del personatge.

Agnès: Una noia alegre, treballadora, amb moltes ganes de treure el curs endavant, molt positiva, però a la vegada, segons quan, els curs li ve a sobre i té ganes de deixar-ho, així i tot sempre troba forces per seguir endavant. D'altra banda en les seqüències de l'estiu podrem observar com és una nina molt alegre, amiga dels seus amics i amb moltes ganes de gaudir la vida.

Rosa: També és una noia, molt organitzada, molt persistent amb la seva feina i amb moltes ganes de també treure el curs endavant i treure les millors qualificacions possibles per així tenir un futur millor. A diferència de l'altre personatge però, ella és una nina molt negativa però que per contra, mai deixa el somriure de banda. Per altra banda, quan arriba l'estiu, és reflexe una noia molt feliç, a diferència de les seqüències d'hivern, que podem veure que la majoria dels pics, se la veu apagada sense ganes de fer res.

 3. LOCALITZACIONS: lloc o llocs on es desenvolupa la història i moment del dia, també acompanyat d'imatges.

Nosaltres narrem la història als llocs on passem el nostre dia a dia, els llocs que freqüentam en l'estiu i a l'hivern. La majoria de la historia estarà narrada de dia, començara a l'hora que en despertem i sortiran llocs com la piscina, els bars, el camp a l'estiu i altres com l'institut, l'habitació o el lloc d'estudi a l'hivern. Els pobles que podrem veure serà Porreres i Vilafranca.


Presentació de personatges:


                                                                         Agnès

                                                                Rosa Maria




Imatges de les localitzacions on es durà a terme el curtmetratge:














dilluns, 18 d’abril del 2016

Imatges editades amb gymp

Pases a seguir per editar les imatges: 1.Filtros 2.Artísticos 3.Brillo suave 4.Desaturar 1.Filtros 2.Decorativos 3.Fuzzy Border 1.Filtros 2.Saturación de brillo

diumenge, 13 de març del 2016

Mapping- visita Baluard


A continuació exposaré la meva opinió sobre la visita a l'exposició del Baluard, en concret del mapping i la sèrie de vídeos que ens van ensenyar.

A continuació he seleccionat una sèrie de videos, que des de el meu punt de vista van ser els més interessant, ja sigui per la bellesa que transmeten o per la manera de reflectir l'avanç de la tecnologia.
Avui dia, la tecnologia és una eina que qui més qui manco utilitza a diàriament i d'una forma molt usual, els viceos que he seleccionat, reflecteixen molt bé aquest avanç, i ens demostren les coses que podem trobar avui dia dins el món de les tecnologies i avanços tèncics i informàtics.
https://www.youtube.com/watch?v=PF4Llj99lWM

https://www.youtube.com/watch?v=7fAs5DJxD-o

https://www.youtube.com/watch?v=159DXBhgRB8

https://www.youtube.com/watch?v=Rqrd6AVFrRk

L'exercici de fotografies per entregar a concurs, ha estat realitzada amb n'Antònia Sansó Sastre i n'Agnès Barceló. A continuació hi ha l'enllaç dels seus respectius blogs:

http://agnesbarcelocultaudiovisual.blogspot.com.es/
http://antoniascultaudiovisual.blogspot.com.es/

Curtmetratges- Stop motion

I made you a Flipagram! https://flipagram.com/f/lhIfWnNOvB
I made you a Flipagram! https://flipagram.com/f/lh3row8aqW

Aquí hi podreu trobar dos exemples d'stop motion, realitzat a classe de cultura audiovisual, sols és un inici, més endavant, publicarem una millora de video, més ben realitzat.

Fotografies a concurs


1) VISIÓ SOBRE L'INSTITUT DE LA MIRADA DE L'ALUMNE











Comentari:

Des del noste punt de vista, alhora de realitzar les imatges anteriors, vam voler enfocar, l'insitut, com una etapa dura de la nostra vida, de superació, d'esforç, d'agotament, però que també alhora, ens reforça com a persones, cada dia aprenem alguna cosa diferent i a més, és un lloc de trobada amb els amics diàriament amb els quals, superes i reforçes aquesta temporada que has d'anar a l'institut i comparteixes amb molts d'ells, gran experiències, que més endavant, segur que recordam.


2)VISIÓ BLANC I NEGRE, TEMÀTICA LLIURE









Comentari:
Per a realitzar les fotografies anteriors, ens vam basar amb coses de la vida quotidiana, i amb objectes atractius. A més, a un seguit de fotos, trobam símbols propis mallorquins.

3) IMATGES TEMA LLIURE











Comentari:
A aquest cas, ja que el tema a fotografiar, era lliure, vaig aprofitar l'oportunitat de realitzar les fotografies al camp, amb imatges de la natura, i que avui dia, podem trobar a qualsevol lloc a l'aire lliure, tant flors, com arbres amb fruites, etc.